luni, 31 mai 2010

Nu moartea ma cutremutra,ci vesnicia ei


Amintiţi-vă că înţelepciunea oamenilor este nebunie în faţa lui Dumnezeu. Dacă-i vom da ascultare copilului pe care-l purtăm în suflet, ochii noştri vor reîncepe să strălucească.
Un copil poate oricând să-l înveţe pe un adult trei lucruri: cum să fie mulţumit fără motiv, cum să nu stea locului niciodată şi cum să ceară cu insistenţă ceea ce-şi doreşte.
Lumea va fi adevărată atunci când omul va şti să iubească – până atunci, vom trăi crezând că ştim ce e dragostea, dar vom fi lipsiţi de curajul de a o înfrunta aşa cum este ea. Dragostea este o forţă sălbatică.
În ziua când omul va îngădui iubirii adevărate să răsară, lucrurile bine clădite se vor clătina şi vom pune în cumpănă tot ceea ce credeam că e sigur că e adevărat.
Dacă suntem în exil, vrem să păstrăm cea mai neînsemnată amintire despre rădăcinile noastre; dacă suntem departe de persoana iubită, fiecare persoană de pe stradă ne trezeşte amintirea ei.
Nu mai contează ce este posibil sau imposibil, nu mai are importanţă nici dacă o mai poutem păstra lângă noi pe fiinţa iubită – a iubi înseamnă a pierde controlul

Un comentariu: